Rada Fundacji

Dr Leszek Czarnecki - Fundator, Przewodniczący Rady Fundacji

Jest absolwentem Politechniki Wrocławskiej, doktorem nauk ekonomicznych Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Działalność gospodarczą rozpoczął w 1986r., tworząc Przedsiębiorstwo Hydrotechniki i Inżynierii TAN S.A. Był twórcą i głównym udziałowcem działającego od 1991r. Europejskiego Funduszu Leasingowego S.A. - pierwszej i największej firmy leasingowej w Polsce.
W 1998r., Dr Leszek Czarnecki zdobył nagrodę dla jednego z 10-ciu najlepszych menadżerów w Europie Środkowej "The best CEO in Central Europe", przyznaną przez "The Wall Street Journal". Również w 1998 r. został laureatem światowego finału konkursu "Young Business Achiever" w Pekinie.
W kwietniu 2004r. dziennik "The Financial Times" uznał Leszka Czarneckiego za jedną z 25 wschodzących gwiazd europejskiego biznesu, które w najbliższej przyszłości wyznaczać będą kierunki rozwoju rynków finansowych. Na prestiżową listę "FT" Leszek Czarnecki wpisany został jako jedyny Polak. W listopadzie 2004r.
Leszek Czarnecki znalazł się wśród czterech osób wyróżnionych przez INSEAD - jedną z najlepszych w Europie uczelni biznesowych oraz Ministra Finansów Francji tytułem "Przedsiębiorca Roku z Europy Wschodniej".
We wrześniu 2005r. Leszek Czarnecki otrzymał prestiżową Nagrodę Lesława A. Pagi - za osiągnięcia i osobisty wkład w rozwój rynku usług finansowych w Polsce. Został wybrany na Gracza Roku w rankingu organizowanym przez polską edycję magazynu Forbes w 2005, 2006 i 2007 r.

Jolanta Pieńkowska - Czarnecka - Członek Rady Fundacji

Jolanta Pieńkowska, wieloletnia dziennikarka telewizyjna. Posiada 14-letni staż w TVP, gdzie prowadziła główne wydanie „Wiadomości”. Zaczynała jako stewardesa amerykańskich linii lotniczych, następnie pełniła funkcję asystentki ambasadora USA w Polsce, tłumaczki George´a Busha seniora, współwłaścicielki agencji reklamowej oraz redaktor naczelnej pierwszego miesięcznika dla młodych rodziców pod nazwą „Mamo to ja”. Po rezygnacji z pracy w TVP prowadziła „Salon Polityczny Trójki”, była również redaktorem naczelnym luksusowego miesięcznika dla kobiet „Twój Styl”. Od roku 2006 współprowadząca program „Dzień Dobry TVN”. Jest także pomysłodawczynią programów autorskich w stacjach telewizji TVN.

Andrzej Foltyn - Członek Rady Fundacji

Andrzej Foltyn jest radcą prawnym, specjalistą z zakresu rynków kapitałowych, działalności instytucji finansowych, konsolidacji oraz przejęć.
Współautor prawa o publicznym obrocie papierami wartościowymi; ustawy o obligacjach oraz związanych z nimi aktów wykonawczych; uczestnik prac legislacyjnych nad ustawą o giełdach towarowych; wieloletni doradca Przewodniczącego Komisji Papierów Wartościowych i Giełd, członek Rady Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie; sędzia Sądu Giełdowego; doradca wielu polskich i międzynarodowych instytucji finansowych; doradca polskich i międzynarodowych spółek w procesach pozyskiwania środków na rynkach kapitałowych oraz w zakresie realizacji programów opcji menedżerskich i pracowniczych; doradca polskich i międzynarodowych funduszy inwestycyjnych działających na polskim rynku kapitałowym w zakresie kwestii regulacyjnych, polityki inwestycyjnej i wprowadzania nowych produktów; doradca i negocjator licznych przejęć, w tym przejęć na rynku publicznym; członek Okręgowej Izby Radców Prawnych w Warszawie.

Marek Grzegorzewicz - Członek Rady Fundacji